[...] 20min w temp. 180'C (jeśli jest niedopieczone, a od góry się przypala, to przykrywamy folią aluminiową). Polewa: jogurt grecki miksujemy z 20g wheya, można dodać odrobinkę wody. Osobiście uważam, że zamiast jogurtu lepiej dać 2 żółtka, które nam zostały - zdrowiej, no i nie marnujemy niczego. ;-) Polewę nakładamy na upieczone już ciacho i [...]
[...] i blendujemy na gładką masę 3. W osobnej miseczce mieszamy łyżeczką kazeinę z rozpuszczoną żelatyną; dążymy do konsystencji gęstego kremu (można na koniec dodać trochę wody) 4. Kładziemy zmiksowane płatki owsiane na spód miski, przykrywamy kremem, sypiemy z wierzchu borówkami i odstawiamy na ok. 30-40min do lodówki. Smacznego! B/T/W [...]
[...] - 1 łyżka oleju sezamowego - sok z cytryny (wystarczy połówka) - maleńki ząbek czosnku - 250 g ugotowanej ciecierzycy (najlepiej przestudzonej) - 80 ml przegotowanej, zimnej wody - 1 łyżka olej sezamowego (ja nie miałam, a i bez niego wyszło ok ;-)) Sezam delikatnie prażymy na patelni. Ostudzony mieszamy blenderem. Dodajemy oliwę i wszystko [...]
[...] to przepis odkrywczy, ale zawsze jakaś odmiana :-) Co: - 35g mąki żytniej 2000 (robiłam też z owsianej i jest super) - 2 jajka - odrobina proszku do pieczenia - odrobina wody (opcjonalnie) - olej do natłuszczenia patelni Wszystko mieszamy i chwilkę smażymy. Placek fajnie wyrasta :-) można w nim spróbować zatopić cienkie plasterki banana czy [...]
[...] wrzucamy do miski, polewamy łyżka oliwy, 1 łyżeczka curry, pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu, odstawiamy na 20 minut, później obsmażamy na patelni, dolewamy 2-3 łyzki wody lub bulionu, dusimy pod przykrywka 10 minut seler naciowym kroimy w kostke, sałatę lodowa kroimy, mandarynki filetujemy i kroimy w kostkę, wszystko wrzucamy do miski, [...]
[...] TORTILLA BEZGLUTENOWA SKŁADNIKI NA 2 GRUBE TORTILLE LUB 3 CIENKIE: • 55g mąki bezglutenowej • 55g mąki kukurydzianej • roztrzepane jajo • sczypta soli • 250ml wody WYKONANIE: Połączyć w misce suche składniki, dodaĆ jajko i wodę. Masa ma być dość rzadka. Przelać do miarki kuchennej. Wylać na małą, nieprzywierającą patelnię i [...]
[...] na pół gryka i quinoa. Wyjdzie zawsze niezależnie od proporcji i rodzajów mąk (trzeba sobie tylko wtedy przeliczyć BTW) 2. 25 g drożdży świeżych 3. 3/4 łyżki soli 4. 550 ml wody lekko ciepłej Wykonanie: Wszystkie składniki po prostu mieszamy w misce i odstawiamy w ciepłe miejsce przykryte ściereczką na 20 min. Po tym czasie przekładamy ciasto do [...]
[...] podsmażamy razem cebulę z pieczarkami (na oleju/maśle lub bez). Dodajemy do żołądków, zalewamy wodą tak, żeby tylko przykryło, dodajemy przyprawy i dusimy 60min. Dolewamy wody w razie potrzeby. Pod koniec dodajemy śmietanę. Podajemy z kaszą i najlepiej posypane koperkiem ;-) SMACZNEGO! [...]
[...] blenderujemy dodawając stopniowo wodę do uzyskania konsystencji jaką chcemy. Doprawiamy według gustu:-) W zależności jaką lubimy musztardę to dobieramy proporcje octu i wody do namaczania. Długość okresu namaczania ziaren gorczycy ma wpływ na ostrość musztardy - im krócej tym bardziej ostra, żeby była łagodna to i kilka dni można moczyć. [...]
[...] whey 30 g - jagody 50 g - tłuścidło do posmarowania foremki - 2 tabletki stewii - odrobina proszku do pieczenia Wykonanie: Drożdze rozpuścić z tabletkami stewii w odrobinie wody, dodać mąkę, mleko, żółtka.Wymieszać. Odstawić na 15 min. Dodać białko. Wymieszać. Odstawić na 15 min. W gotowe ciasto wmieszać borówki i dać wszystko do foremki. Dobrze [...]
[...] z niego wszystkie soki (jak pokroimy drobno to będzie szybciej). Marchewkę kroimy w kostkę i wrzucamy razem z kaszą. Tutaj trzeba obserwować kaszę i w razie czego dolać wody. Dobrze jest przed wrzuceniem kaszy jeszcze raz spróbować sosu i doprawić. Można dać trochę ostrzej, potem ten smak się „rozejdzie” po kaszy. Dlaczego marchewka? Bo daje [...]
[...] patrzy#-P). Cebulę i czosnek pokroić, zrumienić na patelni. Pokroić warzywa. Wrzucić to wszystko do garnka, dodać przyprawy. Gotować około 30 minut w jak najmniejszej ilości wody, ewentualnie nadmiar odparować. Trochę wystudzić. Dodać dwa jajka, płatki owsiane, karob, zmiksować na gładką masę. Piec 50 minut w 200 stopniach, koniecznie w [...]
[...] z filetem, *Zamiast bawić się maszynką do mielenia wrzuciłam ugotowaną wątróbkę i filet wraz z resztą składników do blendera kielichowego, *W czasie blenderowania dolewałam wody aby zrobiła się gęsta masa , *Gotową masę przelać do foremek (u mnie wyszło na 3 średnie) *Posypać kminkiem i piec w 180° C przez ok.50minut. [...]
[...] łyżka mąki kasztanowej proszek do pieczenia bezglutenowy łyżeczka octu jabłkowego naturalnie fermentowanego cynamon opcjonalnie 1 łyżka płaska whey'a jeśli trzeba odrobina wody (jabłko puści sok, więc niewiele potrzeba) wykonanie do startego jabłka dodajemy mix mąk, cynamon proszek do pieczenie, jajka i ocet jablkowy. Dokładnie mieszamy. na [...]
[...] ?? Inna sprawa to to, że od kilku dni zaczęły pobolewać mnie łokcie, barki (stawy). Nie w momencie treningu, ale na luzie w domu. Może estro zbyt mocno zbite?? Nie mogę spać i- jest to bardzo uciążliwe i ciśnienie mnie męczy... Po 6 tygodniach waga +3 kg. Ale daję dużo AI więc myślę, że retencja wody minimalna. Wolę budować długo a mniej.
[...] z tym przemianami chemicznymi w organizmie uciekają się do mieszania diet, czyli obniżania lub okresowego zwiększania węgli, by szybciej spalać, pozbyć się nadmiaru wody z mięśni i dojść do wymarzonej sylwetki. Jest o tym sporo w tematach podwieszonych. No ale diety niskowęglowodanowe często spotykają się z dużą krytyką. Ja jestem [...]
[...] w odzywianiu i samego odzywiania , a nie tam od rodzaju kreatyny, owsze monohydrat powoduje może trochę większą (ale to i tak sa malo istotne roznice) retencje wody, ale przy odpowiednim treningu , a przede wszystkim odzywianiu to nie ma znaczenia nawet jak ktos ma duza tendencje do 'trzymania' wody, przyjelo sie iz przy sportach [...]
samuray oczywiscie nie ma racji z tymi podwojnymi dawkami i piciem wody w ilosci "musisz wychlać więcej wody niż jesteś w stanie sobie wyobrazić ... " a reste napisalem pare postow wyzej (mianowicie kwestia rodzaju kreatyny), moglbym sie rozpisac na ten temat sporo ,ale nie ma to sensu, wszystko jest na forum tak samo jak nie ma czegos [...]
[...] sie smazyc na teflonie, eventualnie na odrobinie oleju np. rzepakowego (rozcierasz na patelni), na oliwie nie oplaca sie poledwice sopocka zastapilabym jednak ryba/kurczakiem/wolowina.. wedliny to nic dobrego staraj sie jesc duzo warzyw wysokoblonnikowych, zielonych, pij duzo wody, herbate zielona zaopatrz sie w witaminy, mineraly, omega-3 pzdr